Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2007

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΤΟ

Η διαδρομή αυτή μας πηγαίνει από την Αγία Ευφημία, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στα ανατολικά, στην περίφημη παραλία του Μύρτου στα δυτικά μέσα από την κοιλάδα της Πυλαρού


Συνιστάται να φοράτε αθλητικά παπούτσια ή μπότες καθώς η επιφάνεια της διαδρομής αποτελείται από μικρά βράχια.Η διαδρομή αρχίζει στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας,στην επονομαζόμενη πλατεία του χωριού. Μπορείτε να κάνετε τυχόν ερωτήσεις σας στο δημόσιο γραφείο τουριστικών πληροφοριών που βρίσκετε εκεί καθώς και να ζητήσετε τον χάρτη της διαδρομής.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής υπάρχουν ταμπέλες καθώς και κόκκινα τετραγωνάκια πάνω σε δέντρα ή πέτρες έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Μετά από 3 λεπτά θα έχετε βγει από το χωριό και η περιπέτεια θα έχει αρχίσει.


35 λεπτά περπάτημα και φτάνετε σε μια ταμπέλα που μοιάζει να δείχνει έναν υπερυψωμένο δρόμο. Είναι η σωστή διαδρομή αλλά πρέπει να περάσεις δίπλα από μια εγκαταλελειμμένη ταβέρνα. Έπειτα κάνεις δεξιά, διασχίζεις τον ασφαλτοστρωμένο κεντρικό δρόμο και συνεχίζεις στο μονοπάτι.Θα δεις κάποια κόκκινα τρίγωνα και με μια ματιά στο χάρτη καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για δύο άλλες διαδρομές σε ενδιαφέροντα μέρη. Αν αισθάνεσαι ακμαίος μπορείς να κάνεις και αυτές τις διαδρομές, απλά ακολούθησε τα κόκκινα τριγωνάκια.

Ο δρόμος τώρα γίνεται πολύ εύκολο να ακολουθηθεί αλλά λίγο πιο ανηφορικός. Η βλάστηση που σε περιβάλει είναι απίστευτη και θα νιώσεις πως είσαι ο ήρωας κάποιου παραμυθιού που περιπλανιέται στο δάσος. Τότε θα δεις μπροστά σου ένα πολύ παλιό πηγάδι!

Μετά το πηγάδι στρίβεις αριστερά στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Μπορείς από εκεί να θαυμάσεις τα βουνά της κοιλάδας. Έπειτα ακολουθείς τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και μετά από 10 λεπτά φτάνεις στην διασταύρωση που οδηγεί στον Μύρτο.

Στο χωριό Διβαράτα μπορείς να προμηθευτείς αναψυκτικά από κάποιο μίνι μάρκετ ή ακόμα να φας σε μια από τις ταβέρνες. Βέβαια η παραλία του Μύρτου έχει μια πολύ καλή καντίνα.


Στο τελικό στάδιο τώρα θα ξετρελαθείς καθώς βλέπεις την γαλαζοπράσινη θάλασσα του Μύρτου από τον κατηφορικό λόφο. Σε 20 λεπτά θα πατάς την αμμουδιά, πάρε φόρα και πέσε στην θάλασσα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: