Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΟ ΜΥΡΤΟ
Η παραλία Μύρτος αποτελεί το σήμα κατατεθέν για το νησί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επιλέξει το νησί για διακοπές και να μην έχει δει ή κολυμπήσει στην υπέροχη αυτή παραλία. Βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Κεφαλλονιάς στο δήμο Πυλάρου και απέχει2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα,8 χλμ. Από την Αγία Ευφημία και γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.

Αναμφισβήτητα, μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα και παγκόσμια. Έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., έναντι 2 του Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα) και 1 της Φαλάσαρνας (Κρήτη). Κάθε χρόνο τιμάται με τη γαλάζια σημαία του ΕΟΤ. Η αντίθεση που κάνει το άσπρο βότσαλο της παραλίας με τις αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας λόγω των ρευμάτων και το σκούρο πράσινο της περιοχής είναι μαγευτική. Η θεά από την ενδιάμεση στάση ψηλά στο δρόμο σου κόβει την ανάσα. Φύγετε αφού πρώτα δείτε το ηλιοβασίλεμα καθώς είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Πρέπει όμως να προσέχεται διότι ο κόλπος είναι ανοικτός και όταν ο καιρός δεν είναι καλός σχηματίζονται πελώρια κύματα Έχουν χάσει την ζωή τους πολλοί δεινοί κολυμβητές που νόμιζαν ότι μπορούν να δαμάσουν τα κύματα. Κυρίως Ιταλοί που συρρέουν κατά κύματα την καλοκαιρινή περίοδο και υπερεκτιμούν τις κολυμβητικές τους ικανότητες.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Με ξεσηκώνεις με αυτές τις παραλίες χειμωνιάτικα και δεν εχω πάει Κεφαλλονιά !
Σίγουρα θα πάω, αλλα μάλλον το 2009.
Μπορεί αυτο το καλοκαίρι να πεταχτώ για σύντομη βολτίτσα !

Crazy Tourists είπε...

Ουάου!! Το 2009 πάμε Καφαλλονιά!!
Καλό απόγευμα!!

CrazyTourist2